Hirdetés

Fedezd fel Szeged környékének élővilágát!

A Dél-Alföldi HEURégió Pont Egyesület támogatást nyert a NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM „A speciális fejlesztést célzó programok támogatása” (A pályázati kategória kódja: NTP-SPEC-22) című konstrukcióban „Fedezd fel Szeged környékének élővilágát!” címmel.

A programban résztvevő diákok önmaguk is részesei lehetnek a vizsgálódásoknak, hiszen nem külső szemlélőként szerez információkat egy-egy tudományterületről, hanem ő maga aktív részese lehet az érdekes kísérleteknek. A kutatók által használt eszközök, berendezésekkel végeznek vizsgálatokat élményszerűen, játékosan. A tanulók számos természettudományos szakterülethez kapcsolódó tudományos kutatásba pillantanak bele, valamint az ehhez kapcsolódó ismeretekkel lesznek gazdagabbak, mint a biológia, a fizika, a földrajz és a kémia. A foglalkozásink inter- és multidiszciplináris megközelítést igényelnek, és lehetővé teszik a kreatív, innovatív ötletek megvalósítását. Ezért ez a komplex programsorozat kiváló eszköze lehet a természettudományos érdeklődésű tehetséges fiatalok tehetséggondozásának.

Szülők bevonásával történő csoportos foglalkozás szorosan illeszkedik a 60 órás tehetséggondozó programhoz, mivel mindkettőben kiemelt hangsúlyt kap a rovarvilág. Napjainkban a rovarok számának drasztikus csökkenése zajlik, amire fontos felhívni minden ember figyelmét. A rovarok nélkül az emberi lét is bizonytalanná válik, gondoljunk csak arra, hogy a gazdasági növényeink jelentős részét ezek porozzák be, valamint az elhullott élőlények eltakarításában is fontos szerepet játszanak. A foglalkozás kitér a rovarok védelmére, amivel a tehetséggondozó programban is foglalkozunk. A szülők a gyerekeikkel együtt tudnak és rovarvédelmi eszközöket készíteni (rovarház-darázsgarázs, fülbemászó menedék), amelyeket hazavihetnek, így az egész család, ha kis mértékben is, de hozzájárul ennek az állatcsoportnak a megóvásához.

A pályázat adatai:

A pályázat címe: Fedezd fel Szeged környékének élővilágát!
Pályázati azonosító: NTP-SPEC-22-0024
Kedvezményezett: Dél-Alföldi HEURégió Pont Egyesület
Támogatási összeg: 2 500 000 Ft
Megvalósítási időszak: 2022.07.01. - 2023.06.30.
A program web aloldala: https://ntpspec22.dalheur.hu/

Kategória: 
Letöltés: 

Hirdetés